sunnuntai 13. tammikuuta 2013

To the beginning

Moro!

Hei ja tervetuloa tänne Fate/COSPLAY-blogiin, joka käsittelee allekirjoittaneen cosplayta (ja miksei muidenkin)! Nimeni on Suiggari(-Tou), tutumpien kesken Milla, mutta Suiggari-nimellä kuljen eniten netissä ja coneissakin huomioni tuntuu saavan parhaiten sillä nimellä. Coneissa olen käynyt vuodesta 2008, ja samana vuonna tulikin aloitettua cosplay, ensimmäisenä asuna silloinen joka conin cosplaysuosikki, L Death Notesta. Cossien itse tekemisen aloitinkin sitten sitä seuraavana vuonna, 2009 Animeconissa, erittäin... mielenkiintoisin tuloksin (hiha väärinpäin asussa, langanpätkiä ja huonoja ratkaisuja kaikkialla). En valitettavasti (":D") ole kotikoneella eli kuvia tästä rikoksesta cosplayta vastaan ei ole näyttää, kaikeksi onneksi.

Vuonna 2010 tulikin sitten tajuaminen: cosplayta voi harrastaa ihan vakavastikin, niin että edes yrittää niiden asujen kanssa! Tuloksena olikin vain yksi asu, Marisa Kirisame Touhousta, mutta sitä on tullut jatkuvasti paranneltua. Rujo ilmestyshän asu tosin oli sen vuoden Traconissa kiiltävine Suomi-peruukkeineen, eikä Vapriikin cosplaypäivillä asu saanut juuri muuta päivitystä kuin valtavien langanpätkävyyhtien leikkaus. Enkä vieläkään ymmärrä miksi en voinut leikata niitä jo aikaisemmin, hommassa kun menee vain viisi sekuntia.

Durrrrrrrr. Kajal oli paras, ja kamalan näköiset hihat. Ei sentään ollut itsetehty paita.Kuten lappusesta näkee, tuli osallistuttua kaverin kanssa kisaan, ja pääsimme sijoille, jes! Vaikken luojan kiitos muista mitä lavalla höpöttelin, niin muistan että jotain hävettävää se kumminkin oli, ja punastelen tätä kirjoittaessa. Joka tapauksessa, sijoille pääsy kasvatti kummasti cosplaymotivaatiota, ja ensi vuodelle tuli keksittyä entistä enemmän asuja (kokonaiset kolme, WOHOOOO!). Vuonna 2011 tärkeimpänä merkkipaaluina olivat oikein kunnollinen photoshootti Marisan parannetulla versiolla (=parempi peruukki ja tyllialushame) vappuna olleessa cosplaymiitissä, ja Tracon VI:ssä cosplaykisaan osallistuminen Uminekon Satanina. 

Kuvan ottanut grzmx. Sen ainoan kerran kun olisin cossissa saanut näyttää hilpeältä riemuidiootilta, niin enköhän pistänyt hymyn pyllyyn >:c

Ensimmäistä kertaa piilarit cossissa, ja tällä kertaa kisassa laadukkaampi peruukki. Myös meikkaamista tuli opeteltua, vaikkei se ainakaan vielä näy kehuttavammin. Tosin asun tarkkuudessa olisi parantamisen varaa...


Traconista vielä sen verran että kokeilin ensimmäistä kertaa vänkäröintiä yleisvänkärin toimessa, ja tämä olikin ihan järjettömän kivaa! Vaikka yleishengailu ja ohjelmien katselu ilman paineita on ihan kivaa sekin, taustalla hääriminen ja auttaminen ovat vain jotain niin ihanaa.

2012 olikin sitten cosplayvänkäröinnin vuosi: vänkäröin Frostbitessa, Desuconissa, Animeconissa ja CosplayGaalassa. Vaikken siltä näytä niin olen luonteeltani ajoittain kanaemomainen, joten kisaajista huolen pitäminen oli mukavaa, ja varsinkin Desuconissa EuroCosplay-kisaajia autellessa minua jännitti varmaan yhtä paljon, ellei enemmänkin kuin kisaajia! Suosittelen siis hakemaan cosplaymammaksi/-vänkäriksi jos taustalla hääriminen ja muiden auttaminen on juttusi, ja cosplay intohimosi, kuinkas muuten. Erittäin opettavainen kokemus myös asujen tekemisen kannalta, kunhan vain uskaltaa kysyä mistä kisaaja on tehnyt puvun osansa X. Twitterissä mainostettu ihanuuden vuosi ei todellakaan toteutunut omalta osalta, ei edes cosplayn osalta, mutta onneksi tuli tavattua uusia ihania ihmisiä, ja kaikesta huolimatta opittua paljon.

Harmillista että parhaimmat kuvat on tullut asusta johon en ole tuota taskuhuivia ja peruukin muokkausta lukuunottamatta tehnyt mitään itse :/ No, tänä vuonna sitten paremmin cosplayrintamalla.

Ihanat Tripla-H:t <3 Olisi voinut hengata enemmänkin yhdessä, mutta photoshoot ja kisan järjesteleminen oli ihanaa.
Kuvataidelukio on kiva paikka, kun sieltä löytyy myös studio :D Kuva (c) Elina Syvänen


Siinä vähän pitkästi kirjoitettu omasta cosplayhistoriasta, hups. Kaikista cosseista en ole pistänyt kuvia, koska joko en ole niihin tyytyväinen tai rakkauteni kameraan ei ole saanut vastakaikua (=sitä derppaamisen ja kaksoisleukojen määrää kuvissa...) Piakkoin yritän tehdä WIP-päivitystä tällä hetkellä työn alla olevasta professori Kokonoesta, ja ehkä jotain tämän vuoden suunnitelmia voisi myös valottaa. Pitemmittä puheitta, kiitos ja näkemiin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti