lauantai 9. helmikuuta 2013

Cossisuunnitelmia ja -ideoita vuodelle 2013

Moro!

Yaci tuossa viime merkinnässä kyselikin cosplaysuunnitelmia, ja tämä merkintähän piti tehdä jo pidemmän aikaa, mutta Kokonoen teko, koulu ja yleinen laiskuus sitten saivat kummasti unohtamaan blogin olemassaolon. Hups.

Joka tapauksessa, kuten otsikko kertoo, kaikki suunnitelmat mitä tässä listailen eivät ole mitenkään kiveen kirjoitettuja: ryhmiä lukuunottamatta suurin osa näistä on alustavia ideoita, ja oman tuuliviiriyteni tuntien jopa "varmemmat" suunnitelmat saattavat muuttua. Ja varoitan jo etukäteen piiiitkästä postauksesta. :D

Desucon Frostbite 2013

Professori Kokonoe, BlazBlue, lauantai
Maiya Hisau, Fate/Zero, sunnuntai
Ja tämän lisäksi Café Ichigossa meidoilua kaksoseni kanssa sekä lauantaina että sunnuntaina, tulkaa ihmeessä käymään, kahden meidon palvelukset yhden hinnalla!

Kokonoesta on valmiina suurin osa, enää pitää vain tehdä tuo housuissa oleva hihna, peruukki, kengät sekä korvat ja hännät. En ole aiemmin tehnyt korvia ja häntiä, mutta luulisi ettei tuo kauhean vaikeaa ole. Leikin siis hullua tiedenaista BlazBlue-ryhmässä lauantaina.

Maiya sen sijaan debytoi jo viime vuoden Traconissa, joten pieniä selän kavennuksia lukuunottamatta asu tuskin kaivannee muutoksia. Huh. Tämäkin tulee ryhmään, jossa koossa on ainakin muu Team Saber (=Kiritsugu, Irisviel, Saber ja Maiya), ja Gilgamesh.

Tampere Kuplii 2013

Ringo Oginome, Mawaru Penguindrum

Ilsen animeiltamissa Mawaru Penguindrum-ryhmä tuli puheeksi, ja totesin puolivitsinä että jos Ilse olisi Himarina ja kaksossiskoni Ria Momokana, niin voisin ryhtyä Ringoksi, asun värit ovat ihanat ja seilorikaulukset <3 Ja kuinkas sitten kävikään, syntyi Pingurumpu-ryhmä, ja mikäli kukaan ei ole perumassa, aika suuri siitä olisi tulossa. Arvostan! Kupliissa tulen lisäksi olemaan tuomarinpöydän takana, jännittää tämäkin vähän, vaikkakin hyvällä tavalla.

Desucon 2013

Saya Takagi, Highschool of the Dead, perjantai
Taisin nakittaa itseni tällaiseen ryhmään Hanskun ja Amandan kanssa, koska Sayaa on tehnyt mieli cossata pidempään. Tsundere-hahmoihin ei yleensä ole minulla mitään viehätystä, mutta lasit ja pampulat...! Ja oikeasti fiksu hahmo! Lisäksi HotD-manga on mielestäni oikeasti hyvä, vaikka rinnat ja pantsut ovatkin... esillä. Hauskaa asussa on myös se että sitä saa repiä ja liata verellä niin paljon kuin sopivaksi näen, wohoo!

Sitten vähän epäröintiä. Isompien suunnitelmien kohdalla jänistän lähes aina, koska pelkään mokaavani jollain tapaa, tai vaihtoehtoisesti perun jo aikaisin koko idean koska taidot eivät mielestäni riitä, mutta...

Saber, Fate/Extra, Desuconin EuroCosplay-karsinnat
...tuota olin ajatellut. EuroCosplay-karsinnat ovat kuumotelleet jo pidemmän aikaa, mutta ikää ka valmiuksia ei ole juuri ollut aikaisemmin. Edelleenkin olen epävarma tästä suunnitelmasta, varsinkin kun keväällä on kirjoitusten lisäksi myös jatkokoulutuspaikkojen pääsykokeita ja muuta aikaa vievää, mutta haluaisin silti kovasti päästä kokeilemaan siipiäni näinkin isoon kisaan. Hahmon valitseminen oli vaikeaa, mutta loppujen lopuksi totesin, että tälle keisarinnalle on huomattavasti helpompaa keksiä esitys kuin monelle muulle hahmolle, ja asu näyttää vaikuttavalta. Ja toivottavasti myös suuri rakkaus hahmoon kääntyy eduksi motivaatiossa ja tiedoissa hahmosta.

Sunnuntaille suunnitelmat ovat avoinna, voi olla että otan vain jonkun vanhemman asun hermojen säästämiseksi, tai sitten teen jonkun helpon asun, katsotaan.

Sitten, koska puhutaan varmemmista suunnitelmista, hypätäänkin yhtäkkiä syksyyn!

Tracon 8

Siesta 556, Umineko no naku koro ni
Lupailin kahdelle Siestalle tämän tekeväni, ja mikä ettei, peruukki tuohon löytyy vain muokkausta vailla, ja Siestojen asut ovat aina ihastuttaneet ja kutkuttaneet cosplayhermoja. Joten nyt kun sain hyvän tekosyyn päästä tekemään söpön puputytön, niin minähän tartun siihen! Siesta 00 vielä nähtävästi puuttuisi ryhmästä, vapaaehtoisuuden saa siis ehdottomasti ilmaista. :3

Sitten niihin epävarmempiin suunnitelmiin/suunnitelmiin, joille ei ole conia vielä erikseen suunniteltu. Ja osa on myös vain mahdollisuuksia ja ideoita, joita heittelen ilmaan, ja tänne jotta ne olisivat jossain ylhäällä.

Gaap, Umineko no naku koro ni
Rakkauteni Uminekoon on lähes pohjaton, ja Gaapin hämmentävällä halkiolla varastetulla mekko on aina ihastuttanut, tukasta ja tietenkin hahmon veikeästä luonteesta puhumattakaan. Tätä ajattelin Bakaconiin, mutta koska majoitus on vielä iso kysymysmerkki enkä tiedä kerkeänkö tuota tekemään Desun jälkeen, asu on epävarmojen listalla. Mutta kun kiharat... ;___;

Saber Alter, Fate/Stay Night tai Fate/Hollow Ataraxia, tämä asu tosin vain neidin nukkeversiolla.

Yksi sana. HNNNNNNNNGH. Wanhojen tanssien mekossa ollut vannehame saisi käyttöä, ja jokainen tekosyy cossata waifua on hyvä syy. Lisäksi tykkään kangasmaalaamisesta, ja sitä tässä jonkin verran saisi tehdä.

Saber Alter, Fate/Unlimited Codes
Hahmojen "korruptoituneet", tai synkät versiot ovat aina kiehtoneet, ja Saber Alterin armor-versiokin iskee. ja lujaa. Tällä projektilla olisi hyvä opetella tekemään isompia armoreita, nyt taitoni ovat täysin olemattomat vaikka monimutkaiset armordesignit varastavat sydämeni turhan usein.

Yuri Nakamura, Angel Beats!
Puhetta oli Angel Beats!-ryhmästä, vielä tosin ei ole tietoa mihin tämä olisi tulossa. Arvelin ensin että totta kai yksi päähenkilöistä olisi jo viety, mutta yllättäen Yuri olikin vapaana! Kerrassaan ihana tyttö, ja anime oli juonenkuljetuksen ongelmista huolimatta ihan mukavaa katsottavaa. Voisi harkita VN:nkin lukemista.

Sayaka Miki, Puella Magi Madoka Magica
Kuvassa olevan asun tein viime vuonna... Mutta aivan hävettävän huonosti. Yksityiskohtia puuttui, rintapanssari oli vain kangasskräpä ja asu pysyi vain hakaneulojen avulla ylhäällä. Kengät olivat myös aivan väärän malliset, ja huolimattomuus paistoi selkeästi. Lähinnä tämän cossin takia lupasin itselleni aloittaa asujen tekemisen HUOMATTAVASTI aikaisemmin tänä vuonna, jottei conissa joutuisi olemaan asussa jota häpeää pitää yllään. Hahmolle kuitenkin haluaisin tehdä enemmän oikeutta, joten voipi olla että teen tämän uusiksi.

Tai sitten voisin tehdä tämä koulupukuversion, niin lutuinen.~

Claves, Eternal Sonata
Ihanasta pelistä ihana tyttö, tämäkin suunnitelma taas Ilsen kanssa käytyjen moninaisten "tästä olisi ihana olla cossiryhmä jossain conissa"-keskustelujen tulos. Jotain ideointia oli että Eternal Sonata-ryhmä tulisi Tracon 8:aan, not sure if my body is ready. Ensin voisin esim. pelata sen pelin loppuun.

-------

Ja minä kun ajattelin ettei olisi muka ideoita, tuntuu melkein siltä että tuosta jopa unohtui jotain :D Joitain viime vuoden/tulevan vuoden cosseja saatan myös kierrättää, jolloin varmaan puoletkaan tässä listassa olevista asuista ei toteudu, noita varmempia tapauksia lukuunottamatta. Ojdå.

Kokonoesta olen yrittänyt blogin takia jotain WIP-kuvia ottaa, niistä voisi tehdä oman päivityksen jahka pääsen oman läppärini ja kameran ääreen taas. Ensi viikolla on kumminkin kielien kuunteluita ja penkkareita yms., ja tietenkin epätoivoista cossin viimeistelyä, joten voi olla että päädyn vain lahnailemaan netissä päivityksen tekemisen sijaan.

Son moro kumminkin, onnea ja menestystä kaikille Frostin pukujen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti