tiistai 7. helmikuuta 2017

Unelmapuvusta viimein totta - sananen Saberistä


Moikka,  pitkästä aikaa! 

Ennen ekaa blogailua tulevaisuuden suunnitelmista MissAlic3n kanssa, ajattelin blogata intohimoprojektistani Saberista. Frostbitesta emme tule varmaan yhdessä blogailemaan koska Alic3n Frosti jäi muuton vuoksi vajaaksi, mutta lyhyesti voisi sanoa että kivaa oli, ECG oli huikea ja inspiroiva ja ohjelmat joissa tuli käytyä (Animea cossaaville, OVA-animet KV-ohjelmat ja Type-MOON-keskustelupiiri) miellyttivät. Tuntuu ehkä nykyään että järjestäjänä ei anna oikein puolueettominta kantaa tapahtumasta joten hetkittäinen tapahtumaraportti voisikin olla höpsö.

Vastaavuudesta ei saa oikein hehkeitä kuvia, mutta kujabannerin asettelu on kivan symbolinen! Auttajana Nani, kuvaajana madu Saber on ollut (puutteellisessa) mekkovaiheessa jo ties kuinka pitkään, ja puku panssareineen on ollut tarkoitus viimeistellä lukemattomiin tapahtumiin. Syksyllä päätin että jahkailu saa riittää ja on aika tarttua kaventelu- ja panssarihommiin rakkaan hahmon vuoksi. Ei tuntunut myöskään järkevältä lähteä tekemään uutta pukua Frostiin kun hyvä puvun pohja odotti hetkeään parrasvaloissa.

Puff-hiha <3 täytteenä vanua. Kaikki blogauksen kuvat omia WIP-otoksia ja lopun selfietä lukuunottamatta Madun otoksia!

Koska en ole vielä kovin montaa proppia tehnyt, tuntui loogiselta aloittaa Excaliburista jotta sen hinkkaamiseen pystyi käyttämään niin paljon aikaa kuin mahdollista. Materiaalina on puutikku tukena sisällä, vanha kunnon puupahvi terän runkona ja koko komeus on päällystetty mustalla Worblalla. Näin jälkikäteen on hyvä todeta että musta Worbla ei ollut ehkä se paras ratkaisu heikon liimansa tähden: kuplia tuli puupahvin väliin ja niitä sai poksautella tovin. Käsisuoja on softista worblalla päällystettynä, ja yritin joitain kohtia paikata massalla mikä... onnistui vaihtelevasti hiomisesta huolimatta :D tätä osaa tulen korjailemaan tulevaisuudessa.
 
Ilman kahvaa, säilän ja väistimen maalaus vielä kesken.

Panssareiden teko odotti MissAlic3n kaavoitusapua vuoden loppuvuodelle, mutta ne syntyivätkin sen jälkeen yllättävän nopeasti. Käytin apuna näitä GyakuYogan tutoriaaleja, kannattaa katsella jos haluaa rakennella softiksesta ja EVA-foamista enemmänkin! Rintapanssari vaati muutaman protopahviversion, mutta kaavoitus oli ilahduttavan helppoa kun sai oikean muodon kasaan. Pienellä teippauksella ja leikkelyllä sai hienosäädettyä kaavaa helposti. Kaikki panssarit sivupanssareita ja rintapanssarin päällipaloja lukuunottamatta on tehty 5mm paksuisesta EVA-foamista, jota ostin Aliexpressistä halvemman hinnan vuoksi. Paljon mukavampi käyttää kuin Bilteman serkkunsa joka on omaan makuun liian paksua melkein kaikkeen, eikä toista puolta voi käyttää helposti tekstuurin takia. Tätä EVAa taas leikkeli helposti veitsellä, kannatti tosin vaihtaa terää usein sillä vaahtomuovi tylsyttää sen herkästi ja tylsällä terällä tulee ruman röpelöistä jälkeä. Kaikki panssarit päällystettiin vielä Spray-fillerillä, mikä oli vähän huono idea jouston kannalta vaikka antoikin ihanan maalauspinnan. Plastidipiä/kumipäällystettä käytetään EVA-panssareissa yleisesti mutta se kävi mielessä vasta liian myöhään kun maalipintaan oli jo tullut halkeamia. 

LINE Cameran blingitarrat on kivoja. 
Liimattavat goggly eyesit jaksaa aina hymyilyttää muiden WIP-kuvissa, nyt sain käyttää niitä itsekin. Käsipanssarista tuli syvänmeren öttiäinen.

Panssarit näyttivättältä valmiina! Miekkaparan terä ehti vääntymään matkalla. Erityismaininnat kaikille jotka joutuivat kulkemaan tämän käytävän läpi, kiitos että väistitte ja ANTEEKSI

Venytin mekon korjailuja viimeiseen asti, koska vaikka korjausompelu on muuten kivaa, vihaan kylmällä raivolla vanhojen cossieni korjailua. Jotenkin tuntuu pahalta nähdä omat virheensä ja epäonnistuneet ideansa, etenkin jos ne on vienyt todella pitkälle. Pitäisi sen sijaan opetella ajattelemaan että nyt tietää paremmin eikä tee enää niin höpsöjä virheitä! Myös nolottavasti viimeiseksi jäi sormipanssarit koska ei käynyt mielessäkään että niitä olisi vaikea kaavoittaa ja liimata. Olihan niitä, ja tuntui että mikään liima ei pidä kun yrittää liimata softiksen ohuita reunoja yhteen. Ehkä teen ne myöhemmin suosiolla Worblasta ihan jo kestävyyden kannalta.

Muotolaskokset lisäillään noihin ryppyileviin osiin...

 Mitähän muuta mainittavaa puvusta? Etulärpäkkeen kultaosat ovat Jätti-Rätin kultanahkaa ommeltuna leivinpaperin avustuksella (olisipa teflonpaininjalka) ja mekon alla on prinsessa-Lulun alushame josta on otettu alin vanne pois. Se istui jostain syystä conissa alempana kuin kotisovituksissa joten alushame vilkkui vähän turhan usein. Taisin Facebookissa nimittää myös Saberia saunaksi, enkä huijaa: vuoritetut vaateosat ja vaahtomuovi eivät tule juttuun, ja EVA ei tietenkään hengitä yhtään. Saberilla ei ole siis mitään asiaa kesän coneihin, etenkin jos kesä erehtyisi vaihteeksi olemaan lämmin...

Olen tosi huono näyttämään kuvissa tuimalta, mutta assistentti-Alic3 ja madu saivat kannustuksella ihmeitä aikaan! Tämä on muutenkin shootin lempikuvia <3


 Puvussa on toki korjailtavaa ja lisäiltävää: sivupanssarit ainakin menevät kokonaan uusiksi tuosta paksummasta EVAsta jota en viimeksi ostanut tarpeeksi. Kun kyseessä on kuitenkin rakas hahmo, odotan vain innolla tulevia tilaisuuksia pistää cossi päälle. Nyt kun puku on ollut koekäytössä, innostuu korjailustakin jotenkin enemmän kun tietää miten hyvä se voisi parhaimmillaan olla.  Keväämällä olisi mahtava päästä shoottailemaan linnamaisemissa ja vehreillä kedoilla – valokuvaajat ottakaa yhteyttä ;) Etenkin nyt kun asustelee Turussa, paikallinen linna kiehtoisi eniten vaikka Suomenlinna taitaa mennä paremmin brittilinnoituksesta...
Vahingossa saatiin Lastussa lounaalla aika hieno yhteisselfie, kiitos valaistuksen! MissAlic3 söpönä Sonicona.

Shooteista puheen ollen, shoottien sopimiseen uusi photoshootti-ilmoittautuminen tuntui oikein kätevältä! Vaikka Madulta olisi varmaan ollut helppo kysellä ihan Twitterissä tai viimeistään conissa kuvailua, oli hauskaa testata uutta systeemiä ja saada oma kiireetön shoottituokio. Uskon että palvelun ilmoitustaulumainen luonto palvelee niin kuvaajia kuin cossaajia paremmin kuin aiemmat pikailmot kun kumpikin saa mitä hakee, vaikka toki suosituimmilla kuvaajille tulee varmasti silti jonoa. Olisi joskus mukava korjata tätä cossaaja-kuvaaja-suhdetta coneissa menemällä itse kameran taakse, mutta katsotaan.

Siinä varmaan kaikki kirjoitettava tältä erää! Ennen Yukiconia varmaan blogailemme MissAlic3n kanssa cosplaysuunnitelmistamme tälle vuodelle, muutoin nähdään Yukissa!

2 kommenttia:

  1. Jos eksyilet Saberin kanssa joskus pk seudulle voisin olla halukas kuvailemaan! On niin hieno asu ja haluaisin kunnostautua cossikuvailun suhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, olis siistiä *v* ja mielelläni olen mallina muutenkin jos cossikuvausta haluaa harjoitella :3

      Poista