perjantai 4. maaliskuuta 2016

Twitterin cossimeemu

Moimoi!

Blogista on tullut vähän (":D") pidettyä taukoa. Välissä on tapahtunut kaikkea mitä noin pitkässä ajassa voikin: valmistuin vaatetusalan artesaaniksi, kisasin pari kertaa Hanskun kanssa (Traconin esityskisassa ja Cosplayn SM-kilpailuissa), kävin ekaa kertaa ulkomailla conissa (Närcon 2014), hain mukaan Valitsen sinut!-musikaalin puvustustiimiin ja liityin tanssiryhmä Moi'siin. Ja niin, perustettiin siskoni Rian kanssa blogin nimeä kantava cosplaysivu! Jos tätä vielä joku lukee joka ei ole käynyt tykkäämässä, tässä ~linkki~ .

Vaikka tapahtumakuvaukset ja uuden puvun aloitukset voivat olla ihan hyvä tapa herättää blogi kuolleista, halusin näyttää hiukan cosplaysuunnitelmiani- ja haaveitani Twitterissä kiertäneen meemin muodossa! Jokaisesta tykkäyksestä paljastettiin siis yksi hahmo joka löytyy cossihaavekansion uumenista. Tykkäyksiä tuli 33 kappaletta ja meinaan ainakin lauseen-pari kirjoittaa joka hahmosta, eli valmistautukaa tekstiseinään!
Varmat suunnitelmat

1. Mai Kawakami (Summer ver.) - Musaigen no Phantom World

Miinus kissankorvat. Ja MissAlic3n hahmo samassa!
KyoAni ja fantasiaelementit ovat voittoisa yhdistelmä, ja jollain tapaa tykästyin kipakkaan isosiskotyyppi Maihin vaikka hahmo ei olekaan tyypillisempää... tyyppiäni. Kesäpukujen designit olivat myös ihanat ja simppelit joten suostuttelin MissAlic3n tekemään nämä Kupliiseen. 

2. Tamamo Cat - Fate/Grand Order


Fate/Grand Order on Fate-universumiin pohjautuva mobiilipeli, ja voitte arvata kahdesti mihin olen aikani upottanut sen julkaisusta lähtien. Moni muukin kaveri on hurahtanut mukaan myös, joten ryhmäcossailua tapahtuu Cosvisionissa! Tähän olisi ollut mahku tehdä klassinen Saber, mutta halusin tehdä kisu-Tamamon koska hahmo on Grand Orderin oma. Skippasin mahdollisuuden cossata Saberia, en usko itsekään itseäni.

Varmaan? Ehkä? Päätösvaikeuksia?

3. Nico Yazawa (Fruit waitress ver.) - Love Live! School Idol Festival


Muistaakseni Luckybastard taisi pohtia mahdollisuudesta cossia näitä Desussa. Haluaisin kovasti ja olisin valmis hyppäämään puvun kimppuun esmes heti, mutta olisi kiva saada ainakin pari muutakin Moi'sia mukaan! Keskustelua heräsi joten toivon että tämä muuttuisi varmaksi suunnitelmaksi.

4. Holly - The Wolf Among Us


5. Compa - Hyperdimension Neptunia 


Nämä neidit kamppailevat paikasta Cosvisionissa. Kumpikin olisi todennäköisesti sunnuntairyhmälle, eikä päätös ole helppo. Compa jäi kesken ennen Frostbitea: päättötyön esittely tapahtui juuri ennen Frostia ja kuukaudet SM-kisojen jälkeen menivät lähinnä päättötyötä puurtaessa. Compan neulominen ei siis juuri käynyt mielessä, ja joululomalla opettajan neulomisapu ei ollut lähellä vaikka jaksamista olikin. Holly taas nyt vain on upeasta pelisarjasta jota voin suositella mm. KAIKILLE. Tosin tämäkin voi vaihtua Nerissaksi jos Lapirin haluaa tehdä uuden hahmon. Kuka tietää? Kummallakin leidillä on siis paikkansa sydämessäni.

6. Hotaru Shidare - Dagashi Kashi 

Hotaru ei-ADHD:nä? NIIN VÄÄRIN
Lisää kauden animein hahmoja! Hotaru on ihanan intensiivinen hahmo jolla on upea tyylitaju. Mahdollisuus napsia japanilaisia karkkeja hahmouskollisuuden nimissä ei myöskään ole pahitteeksi... Jos ennen Popcultia on sopivasti aikaa ja rahaa tämä voisi tapahtua, mutta ainakin tämän kirjoituksen julkaisuhetkellä olen työtön joten saa nähdä.

Sitten näihin sitten joskus-suunnitelmiin!

Nico nico niii~

7.-11. Nico Yazawa - Love Live! School Idol Festival


Voi apua kun rakastan Nicoa ja voi apua kun sen kortit on pelin parhaimpia. Tiedän että en ole lainkaan Nicon vartalotyyppiä (keskipitkä ja muodokas, hurr) mutta hahmo on niin rakas ja Nicon cossaaminen on jollain tapaa niin voimaannuttava kokemus että en jaksa asiasta juuri välittää. Nämä ovat suosikkini Nicon puvuista mutta pienellä Moi'sin taholta tulevalla kutittelulla suostun vaikka mihin...

Laivatytyt

12. Kongou - Kantai Collection
13. Yuudachi Kai Ni - Kancolle


14. Choukai Kai Ni - Kancolle

15. Nagato - Kancolle

Voitin viime keväällä Kancolle-lotossa ja mahduin servulle pelaamaan! Jäin tosin jumiin kentässä 2-4 ja olen vasta nyt aktivoitunut uudelleen joten amiraalilevelini on nolo 28. Kaikki nämä neitoset löytyvät minulta pelistä, tosin Yuudachi ja Choukai eivät ole vielä Kai Ni-versioinaan. Kaksi viimeistä ovat myös fitspirationeitani, myönnän että tykkään masun ja käsien näkymisestä designeissa oikein tehtynä mutta en vielä koe olevani kunnossa sellaisiin pukuihin. Kongou on kuitenkin ykkösrakkaus ja mahdollinen puku jo tälle kesälle jos raha ja aika vain sallivat (mahdollisesti ilman paattia).

[Lokkien itku intensifies]

16. Beatrice - Umineko no naku koro ni
Google yritti nynnyillä ja antaa PS3- ja animeversioita Beatosta ja tätä klassista Ryukishi-Beatoa sai etsiä. Som satan. 
17. Dlanor A Knox - Umineko


18. Siesta 45 - Umineko

En osaa puhua järkevästi Uminekosta, rakastan vain sarjaa niin liikaa. Jos silmät eivät kestä Ryukishin tyyliä, lukekaa VN PS3-patchin kanssa, jos haluatte tiiviimmän version, lukekaa manga. Rakastan jokaista hahmoa omalla tavallaan joten tämä 33 hahmon lista voisi olla helposti vain Umineko-hahmoja. Siesta 45 tosin on listalla vain paricossailumahkujen takia (MissAlic3, tiedän että tykkäät 410:sta ;0). Beatrice on kuitenkin nro. 1 ja yksiä unelmapukujani, ja en ole varma milloin koen taitoni riittävän sen tekoon niin hyvin kuin haluaisin. Animeconiin oli jopa ekoja ryhmäkaavailuja (!!!!) mutta katsotaan miltä kesän suunnitelmat näyttävät.

 Not today, Satan, not today.

19.-22. Bianca del Rio - RuPaul's Drag Race/ Amerikkalainen drag queen

En tiedä miten selvisin ilman Rupaul's Drag Racea aiemmin mutta olen iloinen että erehdyin katsomaan aiemmat kaudet Netflixistä. En koskaan ajatellut että ihastuisin drag queeniin niin että cosplayinto heräisi, mutta Bianca teki lähtemättömän vaikutuksen ensiesiintymisestään asti. Näyttävä ja rääväsuinen kuningatar jonka joka catwalkilla näkynyt look iski estetiikkaani, ja parasta on että suurimman osan puvuistaan Bianca on tehnyt itse! En tiedä miten sopisin mieheksi joka pukeutuu naiseksi (niin upeasti ;__;) mutta ei se estä joskus yrittämästä.

Overlord

23. Albedo
24. Lupusregina Beta  


Poikaystävä sai aikansa hehkutettuaan minutkin tarttumaan Overlordiin niin light novelin kuin animen muodossa. Moni dumppasi tämän SAO-kategoriaan (jouduin mörppiin/fantasiapeliin ja voimafantasioin-juonikaava) animen pyöriessä mutta Overlord on paljon enemmän! Sen lisäksi että "pahisten" puolelta on mielenkiintoisempi seurata tarinaa, hahmot ovat uniikkeja ja kerrankin kuin eri lähdematskuista revityt hahmot toimivat, ovathan ne kanonisesti erilaiset mieltymykset omaavien ihmisten luomia. Albedo ja Lupusregina ovat omat lempparini vaikka ovat eri luonneskaaloista: Lupusregina lähempänä omaa rehasähläilyäni ja Albedo... No, ainakin yrittää olla ylväämpi? Designit haastavat myös kumpikin omilla tavoillaan. Ehkä näitä vielä joskus!

Aloiteltuja pukuja viimein valmiiksi?

25. Asuna (ALO ver.) - Sword Art Online II (tai Mother's Rosario-arc)


SAO aiheuttaa vähän ristiriitaisia fiiliksiä voimafantasiakaavansa ja haaremiasetelmansa vuoksi, mutta sitä ei voi kieltää etteikö abec piirtäisi upeita asuja hahmoille. Mother's Rosario-kaari SAO:n kakkoskaudella sulatti sydämeni, ja tämä versio Asunasta on aivan ihana. Peruukki ja korvat löytyy, osa vinonauhoista ja kankaista sekä iso osa kaavoista on valmisteltu mutta Turun Jätti-Rätti yllätti äärimmäisen huonolla valkoisen kankaan valikoimallaan (jep, näin voi tapahtua) joten viime Animeconiin tämä ei valmistunut. Haluaisin kuitenkin tehdä tämän joskus loppuun, ja MissAlic3n haluaisin Yuukiksi mukaan bestailemaan.

26. Miriel - Fire Emblem: Awakening

Kerrassaan ihana burgerimaagi <3 SM-kisojen jälkeen isot hatut eivät kyllä ihan heti houkuttele, mutta pukua olen aloitellut jo jonkin verran. Prosenteissa en osaa sanoa, lähempänä puoltaväliä kuitenkin? Alun perin suunnittelin tätä jo 2014-Desuun mutta aliarvioin työmäärän ja puku ei valmistunut. Alkuperäiset puvun osat löytyvät varmaan vielä jostain joten tekisin puvun mielelläni loppuun, ellen päädy tekemään osia uudestaan paremmalla tietämyksellä.

27. Saber - Fate/Extra


Tämä on siitä omituinen puku listalla että se on jo valmis. Se vain ei mene juuri mitenkään päälleni. 2013 en osannut suunnitella kiinnityssysteemeitä enkä hoitanut joidenkin osien istuvuutta tarpeeksi hyvin joten korsettiosa puvusta lötköttää päälläni eikä mene todellakaan yksiin bolero-osan kanssa. Ideani hameen kohottamisesta verhovaijerilla näyttivät lähinnä hölmöiltä ja hame pussittaa kaameasti. Nero siis vaatii täysremontin ellei jopa alusta tekemisen. Datafoxin avustuksella syntyi niin hieno ääniraita että haluaisin kaikesta huolimatta yrittää saada Neron cossilavoille saakka,

Ai lista ilman Sabereita? Har har (ja muut Fate-jutut)

27. Saber - Fate/Stay Night

28. Saber Lily - Fate/Grand Order (/Unlimited Codes)


29. Saber Alter - F/SN / /Hollow Ataraxia / /Grand Order jne.


30. Mysterious Heroine X - F/GO (älkää ees kuvitelko ettei tämä ole se sama Arturia Pendragon :--D)


31. Saber (TYPE-MOON 10th Anniversary-mekko)


32. Saber Bride - Fate/Grand Order


Saberrrr <3 yksiä ykköswaifujani, tärkeä kanelipulla, figukeräilyni kulmakivi (=syö rahani)... Ihana, ritarillinen ja jalo neito jonka vaatekaappi vain laajenee vuosi vuodelta, kiitos Takeuchi Takashin. Mukaan ujuttautui vielä ystävänpäivän tienoilla Grand Orderiin tullut keisari Neron Bride-versio, tosin puvun eri kehitysversiot. En osannut päättää niiden väliltä, joten ne ovat jaettu 32. suunnitelma. Rikon systeemin enkä kadu mitään.

Ja viimeisenä...

Jokerivaihtoehto!

33. Cheshire Cat - Monster Girl Encyclopedia

Jjjjep. Ainoa lähinnä designin pohjalta listassa oleva, lähde NSFW (joskin lähinnä tekstin muodossa) eli ei kannata googlailla sokkona. Tamamo Catin ja Lulun jäljiltä en selkeästi saanut tarpeekseni tassujen teosta. Kenkou Cross tekee hävyttömän hienoja designeja hirviötytöille ja ihastuinkin sitten hänen versioonsa Irvikissasta (ruutua ja karvaa ja kaksivärinen tukka <3). Olen hiukan Liisa Ihmemaassa-weaboo joten onnistuneet näkemykset tutuista hahmoista varastavat sydämeni helposti, ja tämä Irvikissa on lempparini kaikista vaikkei lastenkirjan sivuille sovikaan. Tietäjät tosin tietää mitä pitää tietää tästä versiosta.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Onnittelut jos selvisit tänne asti! Suunnitelmia löytyy tosiaan "muutama" mutta koin että ne ovat kivempi tällaisena tukkuna kuin Twitterissä aikajanaa hämmentämässä, tai etenkin Tweetdeckin tapauksessa valtaamassa. Suurin osa on tasolla "olis kiva jos joskus pääsis tekemään", katsotaan tosin mitä tulevaisuudessa päädyn tekemään. 

Yritän jatkossa kirjoitella tänne lisää: esimerkiksi päättötyöstäni tein WIP-kuvineen aika kattavan tekstin jonka linkkaan tänne seuraavassa päivityksessä! Mukaan kirjoittelemaan tulee varmaan myös MissAlic3, kun FB-sivukin on yhteisomistuksessa.

-Suiggari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti